mgr Alicja Woźniak


Wykształcenie

05.2017  Wszczęcie przewodu doktorskiego w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie (Temat pracy: Ocena stanu odżywienia oraz jakości życia chorych na nowotwory układu chłonnego i krwiotwórczego w trakcie pierwszej linii leczenia)

10.2014 – 01.2017  Dzienne studia magisterskie (2-letnie II stopnia) na kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

10.2011 – 07.2014  Dzienne studia licencjackie (3-letnie I stopnia) na kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym

10.2008 – 09.2011  Dzienne studia licencjackie (3-letnie I stopnia) na kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Warszawskim



Szkolenia, Konferencje oraz Kursy podyplomowe

Szkolenia

2017.05.12  „Wymagania GMP, GHP oraz systemu HACCP” – szkolenie prowadzone przez firmę INCERT – Wraszawa

2017.03.25  „Certyfkat GCP - Dobra Praktyka Kliniczna" – szkolenie prowadzone przez firmę Soft Communication – Warszawa

2016.11.08  „Podstawy żywienia klinicznego w onkologii” – szkolenie pod patronatem Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Składowskiej-Curie oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN) – Warszawa

2016.10.14  „Kompleksowe podejście do pracy dietetyka – diagnostyka, medycyna, suplementacja, prawo” – warsztaty organizowane przez ALAB laboratoria

2016.09.24  „Terapia żywieniowa w codziennej praktyce szpitalnej i ambulatoryjnej” – warsztaty pod patronatem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN) - Bydgoszcz

2016.09.23  „Leczenie żywieniowe dla zespołów żywieniowych” – kurs dla zespołów żywieniowych pod patronatem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN) - Bydgoszcz

2016.05.06  „NUTRICIA Day” – warsztaty prowadzone przez firmę Nutricia

2016.03.06  „Żywienie w chorobach tarczycy” – kurs organizowany przez firmę Medone

2016.02.11-12  „Komunikacja z pacjentem” – warsztaty prowadzone przez Biuro Karier WUM

2015.03.13  „Trening dla edukatorów” – szkolenie prowadzone przez firmę Kontekst HR

 
Konferencje

2017.10  „VII Kongres Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego”, Serock

2017.02  „III SYMPOZJUM Terapia Żywieniowa w Onkologii”, konferencja pod patronatem POLSPEN i PTChO, Bydgoszcz

2016.09  „Kompleksowe leczenie otyłości – od dietetyka do plastyka”, konferencja GUMed, Gdańsk

2016.05  „IV Wspólny Kongres Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci”, Serock

2016.05  „Medycyna Żywienia”, konferencja organizowana przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny IFMSA-Poland, Warszawa

2016.04  „I Ogólnopolska Konferencja Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej”, Warszawa

2016.04  „Żywienie w onkologii”, konferencja GUMed, Gdynia

2015.11  „Znaczenie prawidłowej mikroflory przewodu pokarmowego w zdrowiu i chorobie”, Konferencja Naukowa Mikrobiota 2015, Warszawa

2015.10  „The 9th EFAD Conference”; Amsterdam

2015.10  „Standardy postępowania dietetycznego 2015 – otyłość”, I Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Warszawa

2015.05  „III Wspólny Kongres Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci” wraz z warsztatami dla dietetyków; Warszawa

2014.11  „Warszawski Dzień Diabetologii” z warsztatami pt. „Stan ostry - kwasica”; Warszawa

2013.10  „Żywienie ludzi aktywnych - konferencja Komisji Medycznej PKOl”; Warszawa